недеља, 16. фебруар 2020.


 Blizanci, Strelci, Device i Ribe - Sve radite dva puta

 Резултат слика за repetition images
Retrogradni Merkur  17.02. do 10.03.2020


Zašto nam je važno da znamo da li je Merkur retrogradan ili nije? Merkur je planeta koja ima najmanju orbitu po kojoj kruži oko Sunca.  Obzirom da svi znamo da se nijedna planeta ne kreće unazad pa tako ni Merkur mi pratimo njegovu promenu brzine koja se menja usporava ubrzava i kreće se svojom normalnom brzinom  što i  pravi iluziju retrogradnog kretanja. Ova planetarna egzibicija  događa se  periodično tri puta u jednoj zemaljskoj godini. Tada u tom periodu kada on uspori i započne svoje retrogradno kretanje a zemlja prozuji pored njega svakako utiče  na ono kako se osećamo na našoj  planeti na svakodnevnom nivou. Zato u danima pred nama možemo imati manje probleme u komunikaciji, govoru, učenju, istraživanju, uređivanju, putovanju saobraćaju trgovini .....  Nije povoljan period za pokretanje posla, ugovore dogovore reklame jer ćete morati sve da radite dva puta. Zato ako potpisujete papire potpisivaćete ponovo, ako zakažete sastanak moraćete ponovo, isplanirani put možete odložiti.  Upravo  nas  te promene i menjanje dogovorenih planova mogu dovesti do unutrašnje tenzije koja izaziva  vatriranje i verbalne sukobe.
 Merkur kreće u svoj retrogradni hod sa 12. stepene Riba i odmah nam šalje poruku da verujemo u svoj unutrašnji glas intuicije više nego u logiku.  Već 20. februara sreće se sa Suncem u Ribama i opisuje izazove sa motivacijom i probleme u komunikaciji sa prepostavljenima. A pre nego se vrati u Vodoliju 29.februara ima povoljan aspekt sa Uranom u Biku pa nagoveštava bljesak ideja koje smo davno zakopali u prošlost.  Nije čudno da se u ovom periodu  bavimo prošlim  idejama ili problemima koje nismo do kraja rešili.  Zato kada ide u svoj retrogradni hod vraća prošle dane u sadašnje vreme. Međutim retrogradno kretanje Merkura daje nam i mogućnost da predahnemo i sačekamo sa savetima koje dajemo i primamo.  I  zato ne možemo reći da on ima samo lošu simboliku.  On itekako može da nas uspori u trenutku kada nam  je potrebna drugačija vizura na stvari koje treba da završavamo.   Zato nam je ova egzibicija iluzornog planetarnog kretanja važna da bi mogli bolje i lakše da budemo u balansu sa objektivnim okolnostima. Tako nije potrebno tokom ovog perioda da podstićemo nove projekte ni planove ali ih možemo planirati a  realizovati kada  Merkur krene svojom normalnom brzinom kretanja i postane direktan.  Zato duboko udahnite pre nego bilo šta planirate ili izgovorite.
Šta znači retrogradno kretanje Merkura za znak:
Ovan
 Retrogradni Merkur vas upozorava  da možete često da vatrirate i ulazite u sukobe. Možete biti usporeni i zbunjeni što nije vaše prirodno stanje. Preporuka je da prihvatite usporene dane i ponašate se u skladu sa prirodom.  Kad već ne možete da donesete prave odluke i ne možete imati brza rešenja vi počnite da vežbate. Tako se vaše prirodne potrebe na neki način kompenzuju.
Bik
Ovaj period vašem znaku donosi čudnu energiju. Osećate da je vreme da se postavite na pravo mesto. Ne brinite odluke nećete doneti sada dok je Merkur retrogradan ali planove koje sada imate imaju šansu da se u većoj meri realizuju. Važno je da vi već sada znate tačno šta želite i kojim putem da stignete do cilja.
Blizanci
Merkur je vas vladar pa ste pod jakim uplivom njegovog retrogradnog kretanja. On vas vraća na prošle poslovne obaveze koje niste rešili do kraja. Bavite se prošlim ugovorima dogovorima i sastancima koji nisu realizovani. Za Vas je dobro da usporite i rešite dugove iz prošlosti da bi nastavili dalje bez opterećenja.
Rak
Merkurovo retrogradno kretanje vama donosi pitanja i rešenja nasledstva kreditnih dugovanja i potraživanja od banke. Imate dobru priliku da sve što dolazi iz prošlosti sada rešite. Put koji planirate u ovom periodu može biti odložen.
Lav
Retrograni Merkur vas upozorava da ne ulažete i da ne donosite važne finansijske odluke.  On vas ne sprečava da planirate i označite ciljeve. Partnerski odnosi mogu biti komplikovani ako budete potezali pitanja iz prošlosti.  Ako imate zakazan sudski proces biće odložen ili će se ponovo zakazati parnica.
Devica
Vaš vladar Merkur kada je retrogradan on najviše utiče na vaše dnevne aktivnosti. Tako da se nemojte čuditi ako sve morate da radite dva puta. Jeste vi precizni i pedantni ali vas Merkur opominje da ste nešto važno propustili.  Najveći uticaj ovog puta retrogradni Merkur  pravi u vašem domu i u vašoj porodici. Tu očekujte povremene oluje koje će se smiriti od 10. Marta.
Vaga
Drage Vage vas će retrogradni Merkur poremetiti tamo gde je vaš fokus. A to su odnosi sa partnerom. Povremeni sukobi i nerazumevanje u ovom periodu su vaša slaba tačka. Na poslu možete biti zbunjeni i dekoncentrisani.
Škorpija
Retrogradni Merkur  otvara prozor starim prijateljima i ponekoj zaboravljenoj ljubavi. On će vam ponovo doneti u život ljude koji su vam dragi ali sa kojima ste nekako izgubili kontakt. Ovo je period kada treba da slušate svoju intuiciju i srce da bi osetili dane radosti.
Strelac
Ovaj period donosi vam razgovor sa samima sobom. Ponovo revidirate svoje odluke i suzbijate strahove od budućnosti. Retrogradni Merkur vam govori da je vreme da se više povezujete sa ljudima i da poboljšate komunikaciju.
Jarac
U ovom periodu možete naći stare načine sticanja novca. To vam donosi i želju za napredkom i dodatnu edukaciju.  Retrogradni Merkur vas upozorava da je ovo period u kojem možete ispraviti svoje greške. Suočite se sa rečima i delima koje ste vešto izbegavali. Imate veliku mogućnost da se menjate na dubokom psihološkom nivou.
Vodolija
Drage Vodoliji retrogradni Merkur donosi vam darove uzrokovane prošlim dobrim odlukama. Možete imati nejasnoće u odnosu na vaše finasije a to samo zato što ne vodite računa o tome gde i kako trošite.  Nikakve kompromise nemojte praviti jer će druga strana izigrati sve dogovore. Svakako je ovo period kada je dobro da isplanirate nove poslove ili putovanja.
Ribe
Sve što vam je delovalo moguće sada se može promeniti. Iako sada imate pojačanu intuiciju nećete umeti najbolje da se izborite sa izazovima koje ste sami sebi postavili. Pospanost  usporenost i nejasnoća je osećaj koji vas prati dok je Merkur retrogradan u vašem znaku. Za one Ribe koje se bave umetničkim ili kreativnim radom ovo jeste period odličnih bljeskova motivacije i inspiracije.






Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...