четвртак, 14. децембар 2017.

Saturn u Jarcu, Tranzit 2017-2020



Ko ima imaće još više, ko nema i neće!!!!!

Image result for saturn in capricornSaturn ulazi u Jarca 20.decembra 2017. gde ostaje do 21.marta 2020. Svojim retrogradnim kretanjem vraća se u znak Jarca 01. Jula 2020. Da bi se definitivno preselio u znak Vodolije  17. decembra 2020.

Saturn je planeta koja  daje strukturu ili je urušava, nagrađuje ili kažnjava, omekšava ili steže. Uvek je u pitanju naša granica izdržljivosti i rešenje  izazova.  Zato kada Saturn  tranzitnim kretanjem naglasi neku od životnih oblasti  uglavnom iscrta  neizbrisive  puteve velikih životnih iskustava.
 On je mapa individualnih izazova, uzroka i posledica. Ulazak Saturna u znak Jarca označava početak novog ciklusa tako što postavlja standarde, daje važno iskustvo nove parametre za dalji rast bilo da je to na individualnom ili kolektivnom nivou.  Saturn nije planeta koja predstavlja samo ograničenja, lekcije, loša iskustva već može naglasiti  dobru organizaciju i poštovanje tradicionalnih vrednosti kao i postavku novih temelja za buduće događaje u sledećih 30 godina. Zadnji boravak ove planete u znaku Jarca bio je u periodu od 1988-1991. Da li imate 29, 58 ili 86 godina?  Ako ste u tim godinama onda se u vašem natalnom horoskopu dešava Saturnov povratak( kada  Saturn nakon 28-30  godina ponovo dođe na svoju natalnu poziciju). To su tri značajna ciklusa u životu svakog od nas. Na svakih 28 godina ova planeta obrne ceo krug u zodijaku. Saturnov povratak bilo da je prvi u 28 godini života,drugi u 58   ili treći u 86 godini  donosi preispitivanje dosadašnjih dela, zrelost, nove ciljeve, izazove i zadatke. Zato će osobe koje imaju Saturnov povratak osetiti jači upliv ovog tranzita koji donosi presek vremena, reviziju dosadašnjeg života i urađenih dela. Rakovi, Ovnovi i Vage  će osetiti naglašeniji uticaj ovog tranzita.   Sem individualnog uticaja tranzit Saturna kroz znak Jarca donosi dah velikih promena na globalnom nivou. Tako će konjukcija Saturna i Jupitera  2020 godine biti značajan uvod u temeljne promene u oblasti etike, filozofije, morala i pogotovo finansijskog sistema. Zato će promene u finansijskom bankarskom sistemu doživeti transformaciju baš kada se Saturn bude sreo sa Plutonom u Jarcu. Ovi aspekti oslikavaju restriktivan period u kome događaji  uzrokuju ograničenja na globalnom nivou. Neminovna transformacija u finansijama, moći, politici. Stari sistem će umreti da bi ustupio mesto novim koji će dugoročno opravdati promene.

  Saturn u Jarcu  menja energiju predstojeće tri godine ispred nas. On je vladar znaka Jarca i prirodne desete kuće.  Kada su prilikom rođenja aspekti povoljni ovaj hronokrator donosi nagrade ali prema stvarnim zaslugama. Ovde nema ružičastih naočara i gledanja kroz prste. Sada se postavljaju visoki standardi i dugoročni ciljevi. Možemo biti praktičniji odgovorniji I mudriji jer je ovo period fokusa na karijeru profesiju društveni status ili položaj. Saturn u znaku Jarca svojim tranzitnim delovanjem, povratkom, aspektima ka natalnim planetama proverava  vaše ambicije, tradiciju, snagu volje, izdržljivost, progres, realan pristup obavezama, proverava vašu životnu strukturu, ono što ste izgradili,uradili, naučili, prihvatili ili nekog zadužili.. 

 U slučaju kada su aspekti ka natalnim planetama nepovoljni donosi ograničenja u mnogim pravcima delovanja. Nema nagrada već novih izazova, stalnih odlaganja, kritika i slabljenje integriteta. Potrebno je imati veliku toleranciju i jak osećaj realne odgovornosti. Gde god se nalazi Saturn u vašem horoskopu uvek ukazuje na životnu oblast u kojoj imate najviše izazova i lekcija. Zato je sada važno da uvedete red I strukturu u svoju bitnu oblast života koja će vas služiti sledećih 30 godina. Tako će Ovnovima tranzitni Saturn naglasiti pitanja vezana za karijeru. Period od tri godine iskoristite za napredovanje i dostizanje ciljeva koje ste već zacrtali. Ovo je vreme u kojem možete stabilizovati I usaglasiti želje i potrebe makar to značilo i potpuni zaokret u dosadašnjem poslu. Bikovi dočekuju Saturna u prirodnoj devetoj kući zodijaka. Zato će ovaj period obeležiti  preispitivanje svega u šta ste verovali. Mnoga uverenja kojih ste se čvrsto držali pretrpeće transformaciju. Mnogi Bikovi će se odlučiti za dalje obrazovanje ili dodatnu edukaciju. Velike šanse da otputujete na mesto koje ste odavno hteli.
Blizancima Saturn prolazi kroz osmu prirodnu kuću zodijaka, daje potrebu za osiguranjem na duže staze. Dobre mogućnosti za sponzorstva saradnju čak i poslovno udruživanje sa partnerom. Blizanci u ovom periodu iskoristite mogućnost za suzbijanje straha od gubitka kontrole. Umanjite kontrolu nad drugim ljudima, na poslu i u svakodnevnom životu. Stvari će postati čvrste i dugotrajne  bez vaše opsesivne kontrole. Rakovi ce testirati partnerske i poslovne odnose. Kao što to obično biva neki odnosi će ojačati I postati stabilni dok će oni koji su već ugašeni prestati da postoje.  Saturn u vašem prirodnom polju partnerstva može doneti brak. Lavovi su u veoma izazovnom periodu koji zahteva rutinu red rad i odličan raspored svih dnevnih aktivnosti. Naglašena briga o zdravlju i uvođenje zdravih navika. Device će u periodu od tri godine biti mnogo kreativnije što će im doneti dugo očekivano zadovoljstvo. Mnogo obaveza ali sada  sa dobrim delom opuštanja i zabave. Društveni život mnogo bolji nego prethodnih godina. Vage će osetiti pojačanu disciplinu i obaveze koje neće biti lake. Tranzitni Saturn prolazi njihovom prirodnom četvrtom kućom i donosi obaveze i negu prema bliskim članovima porodice. Realnost je ono što treba da ojačate u ličnim i profesionalnim odnosima. Iskoristite ovaj period za štednju. Za Škorpije ovo je period analize finansija i poslovnih aktivnosti. Satun vam donosi povećanje obaveza i odgovornosti. Koristite sopstvene ideje i mogućnosti doneće vam veliko zadovoljstvo. Rođeni u znaku Strelca dočekuju Saturna u svojoj prirodnoj drugoj kući novca. To  naglašava štednju i realniji pristup novcu kao i potrošnji. Zato će period od tri godine biti finansijski stabilniji bez velikih iskoka. Naporan rad i optimističan pogled donosi nagrade. Za Jarčeve ovo je vreme povećane odgovornosti. Fokus i napor se usmeravaju ka brizi o zdravlju. Ovo je period u kome postajete efikasniji u potrošnji radnog i slobodnog vremena. Vodolijama će ovaj tranzit doneti izazove u savladavanju prepreka. Suočite se sa problemima da bi mogli osloboditi svoje potencijale. Zaokružite jednu bitnu oblast i do kraja perioda uživajte u nagradama koje ste zaslužili upornim zalaganjem. Ribe su u periodu kada je potrebno postaviti prioritete u društvenim aktivnostima. Saturn skida maglu sa očiju mnogim pripadnicima ovog vodenog znaka. Realnost je stvarna ali nekad loše prihvaćena. Radikalne promene u načinu života. Budite posvećeni svojim ciljevima možda svoj san pretvorite u javu.  Dobar period za napredak u karijeri.

Poznati sa Saturnom u Jarcu: Diana, Princess of Wales, Audrey Hepburn, James Dean, Marlene Dietrich, Clark Gable, Marie Antoinette, Walt Disney, Steve McQueen, Ayrton Senna, Sylvia Plath, Voltaire, Giacomo Casanova, John F. Kennedy, Jr., Immanuel Kant, Neil Armstrong, Marcel Proust, Richard Wagner, Ray Charles...

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...