недеља, 27. август 2017.

SOLARNA EKLIPSA U Lavu 2017

SOLARNA EKLIPSA U Lavu 2017


Atraktivna astronomska i astrološka egzibicija na nebu.

Image result for sun eclipseU astrološkom smislu solarna eklipsa se događa  kada  se Sunce, Mesec i jedan od Mesečevih čvorova nađu u pojasu od maksimalno 18*30 minuta zodijaka. Tako pomračenje Sunca nastaje kad se Mesec nađe između Zemlje i Sunca. U zavisnosti od međusobnog položaja ova tri tela razlikuju se i vrste pomračenja, pa tako pomračenje (u trenutku maksimuma) može biti delimično, totalno i prstenasto. Totalno pomračenje nastaje kad mesečeva senka u potpunosti “sakrije” Sunce.
Ova planetarna atrakcija praćena posmatranjem još od drevnih vremena simbolično je  nagoveštavala smrt vladara, sušu i glad…  Ovo je potpuno prirodna pojava već 26 vekova.
Eklipse solarne ( pomračenje Sunca )  ili lunarne ( pomračenje Meseca),  uvek su spektakularne iako ih nije moguće videti sa teritorija svih zemalj..Mogu uticati na povećan broj saobračajnih nesreća, zdravstvene probleme srca, suicida, broj  iznenadnih smrti. Kada padaju na osetljiva mesta, ili ugaone kuće,  na osu ascedenta, možemo očekivati velike, značajne događaje u životu. . Pomračenja mogu najaviti krucijalne događaje kao što su venčanje , rođenje, početak posla, dobar dogovor, potpise  ugovore, prodaju ili kupovinu kuće.  Isto tako mogu označiti kraj, završetak starih i početak novih stvari. Promene u karijeri, statusu.  Razvod ili pomirenje,sastanke i rastanke. Baš oprečne stvari. Ali od čega zavisi šta će vama doneti? Naravno od vaše postavke planeta i cele natalne karte. Svakako donose promene koje se pamte jer su obično velika prekretnica u životu.

Totalna solarna eklipsa dešava se na 28 stepenu Lava, u ponedeljak 21.08. 2017 u 20h 30 min.    Pomračenje se događa u prirodnoj petoj kući zodijaka.  Ovo totalno pomračenje Sunca biće u konjunkciji sa kraljevskom fiksnom zvezdom Regulus. Zato i u  svetu politike neki predsednici mogu doživeti pad sa vlasti ili imati neugodne iznenadne probleme sa ciljevima svojih političkih ubeđenja.
 Sunce kao vladar pomračenja jeste rezultanta istog.  Upravo zbog te  rezultante  svi znakovi zodijaka osetiće uticaj. Međutim najviše Ovnovi jer je Sunce  tu najsnažnije, egzaltirano,  Lavovi jer je njihov vladar i  događa  se u njihovom znaku kao i Vodolije kojima ova opozicija  donosi  sudbinske odluke. Solarna eklipsa stavlja nas na test. Naša unutrašnja motivacija i inegritet su na ispitu. Šta vama donosi ova totalna eklipsa?   Koliko, kako i na koji način se manifestuje solarna eklipsa,  zavisi od postavke celog natalnog horoskopa.   Generalno eklipsa donosi promene, odbacuje stare obrasce i ustupa mesto novim. Novo svetlo u vašem životu.
 Zato je na testu mogućnost izražavanja naše unutrašnje svetlosti.  Koliko možemo osvetliti svoj put.

U kojoj kući natalnog horoskopa  vam pada pomračenje?  Ta oblast života se aktivira predstojecih šest meseci. Sunce koje je vladar pomračenja simbolično predstavlja volju, moć, ambiciju uticaj društveni status. Tako će osobe koje imaju planete na 28 stepenu Lava ili ascedent jače osetiti uticaj pomračenja. Naglašene su temeljne promene na poslu, u statusu,  moći,  vitalnosti,  zdravlju, volji…..

U odnosu na vaš podznak pomračenje donosi izazove u određenim oblastima života.

Osobe rođene sa ascedentom, podznakom u Ovnu mogu osetiti promene u emotivnim vezama i finansijama. Dok će putovanje za mnoge Ovnove otvoriti vrata budućnosti.  Putovanje osvežava odnos. Opuštanje i zabava sa partnerom čini vaš odnos stabillnijim. Ascedentalni  Bikovi eklipsa u vašoj četvrtoj kući  nagoveštava više vremena posvećeno porodici. Provodićete neobično više vremena sa partnerom i porodicom. To će popraviti mnoge nesuglasice u porodičnom okruženju. Blizanci  dočekuju eklipsu u trećoj kući  pa im  mentalni podsticaj pomaže da ostvare emotivni balans. Opterećenje koje duže osećaju jenjava. Poboljšanje u dugim vezama i brakovima. Slobodni Blizanci uživaju u čarima leta. Podznak Rak i eklipsa u drugoj kući donosi preokret u finansijama. Međutim što se tiče emotivnih odnosa stvari se neće odviti dok ne budete znali šta tačno želite.  Dogovorite se sa sobom.  Za Lavove konstantna dinamika i aktivnost mogu biti ugroženi. Povedite računa o zdravlju jer pomračenje Sunca u vašem znaku napada vašu vitalnost.
 Podznak u Devici  pomračenje Sunca u dvanaestoj kući donosi  jaku potrebu za samoizolacijom. To će mnoge Device kao i uvek, nadoknaditi  aktivnim radom. Nesanica. Drage ascedentalne Vage naglašeni odnosi sa braćom ili sestrama obeležava ovaj period. Neka prijateljstva će se naglo prekinuti. Škorpije dočekuju eklipsu u desetoj kući karijere pa  neka se spreme na velike i temeljne zaokrete u biznisu. Sa ugroženim nepovoljnim aspektima moguće su promene statusa, otkazi i sukobi sa ocem ili nadređenima. Strelčevi  mogu imati probleme sa zakonskim procedurama, državnim institucijama i neobičnim okolnostima. Ako imate znak Jarca na ascedentu solarna eklipsa naglašava probleme sa porezima , nasledstvom i emotivnim partnerom.  Loša komunikacija je izvor nerazumevanja.  Obzirom da ascedentalnim Vodolijama eklipsa pojačava odnose na poslovnom ili emotivnom nivou, očekujte velike rezove i  promene.  Promene su neminovne  jer eklipsa u vašoj sedmoj kući partnerstva oslikava novi početak. Stari obrasci moraju ostati iza vas. Ribe osećaju promene već neko vreme a sada će pomračenje u njihovoj šestoj kući  doneti veći teret dužnosti  i obaveza. Potrebno je da rešavate zdravstveni problem koji vas već dugo muči.


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...