четвртак, 29. јун 2017.

Tranzitni retrogradni Neptun od 16.06 – 22. 11.2017

Related image Tranzitni retrogradni  Neptun od 16.06 – 22. 11.2017

Neptunov ciklus kretanja oko Sunca traje 164 godine, u svakom znaku zadržava se oko 14 godina. Svake godine na otprilike 150 dana Neptun kreće u svoj prividan retrogradni hod. Tako će svoj retrogradni ciklus započeti 16. Juna.  Posledice ovog kretanja naglašavaju intuiciju i unutrašnje vizije koje daju poseban pogled na sve što nas okružuje.
Image result for neptune planet
Koliko ova daleka,  generacijska planeta ima upliva na lični život i duhovni rast, ako znamo da u svakom znaku ostaje 14 godinina a ceo krug revolucije oko Sunca obavi za 164 godine?   Neptun u znacima zodijaka nema jak upliv na ličnom nivou  sem ako nije posebno naglašen u natalnoj karti svojom pozicijom ili  u aspektima ka ličnim planetama. Obzirom da boravi u jednom znaku 14 godina daje opštu sliku čitavih generacija.  Međutim značajna uloga Neptuna uzima se u obzir u mundanoj astrologiji. Tako će se Neptunov upliv posmatrati uvek kada dođe do  zemjotresa, poplava ili cunamija. Poslednji boravak Neptuna u znaku Riba bio je 1847 – 1861. Pre vek i prisustvovao je postavci   Darvinove teorije u  evoluciji,  prvoj  komercijalnoj busotini preko potrebne  nafte, a Marks i Engels napisali su Komunisticki manifest.   Nakon 164 godine  u aprilu 2011 ušao u znak Riba gde ostaje do 2025 godine.
 Tajna je u nama kaže Neptun u natalnom horoskopu. Planeta religije, duhovnosti, snova, najdivnijih bajki, okeana, mora, nafte, svih opijata, tečnosti,imitacije, prevare, alergija…. Vladar Riba I drugi vladar Strelca  krije našu tajnu, podsvesnih želja i snova koje smo doneli sa sobom u materijalni svet da bi ispunili svoju svrhu. Tajni kod ličnog zadovoljstva,  sreće i sudbinskog puta.  Neptun je u  idealan glas naše duše koji nas tera da oslušnemo unutrašnji  poriv, talenat koji treba da ostvarimo pre nego napustimo našu planetu.
 Planeta iluzija mašte najdubljih fantazija utisnutih sećanja u duši opisuje period preterane osetljivosti I jake intuicije. Tako nekim osobama daje prednost a drugima obavezu.  Umetnici  će biti zadovoljni  ovim Neptunovim ciklusom jer ih vodi u dubine inspiracije I talenta. Kada  Neptun ima dobru poziciju ili povoljne aspekte ka ličnim planetama daje nam prednost i sposobnost insktita da unapredimo snove ili talente. Sada je nije  period  realnosti,  već  snova,  zato sanjajte budni  širom otvorenih očiju.   Neptun   nas upoznaje sa proslošću kao uzrokom koja  je neophodna  da napravimo bolju sadašnjost.   Čuvajte se upliva Neptuna sa vašom natalnom Venerom, imajte uvek u vidu da sve što izgleda mnogo dobro na kraju nije bas istinito.    Kada su aspekti Neptuna u natalnoj karti nepovoljni  treba da se čuvamo prekomerne upotrebe lekova i stimulansa. Kao obavezu u ovom periodu retrogradnog kretanja koristimo svoju intuiciju da percipiramo stvari koje nas vode u bolju budućnost koju oduvek želimo. Bolje  slušati svoje želje  nego stalno biti u blagoj anesteziji  koja nas ne dovodi do materijalizacije, ciljeva ili talenta. Sve je moguće kada je u pitanju znak Riba u kome je naše zadovoljstvo ličnim rastom na testu. Zadovoljstvo između ostalog jeste i Venera koja je u ovom znaku egzatirana.  Pa kroz dobar ili loš aspekt sa Neptunom  možemo dobiti inspiraciju da nam naše vizije pomognu u trenutcima nezadovoljstva ili očaja.  Zato ako nešto mnogo želite ceo univerzum će  namestiti sve da to i dobijete. Verujte u sebe Neptun će da vas nagradi otkriće vam tajnu vašeg postojanja.
Generacijska spora planeta  u svakom znaku ostaje 14 godina ima jak upliv na mundanom nivou  dok će u ličnom horoskopu dati  pečat čitavim generacijama. Zato je bitnije u kojoj astrološkoj  kući se događa retrogradno kretanje, jer ukazuje na oblasti životnog puta koji ce nam biti u fokusu.  Tako će Ovnovima tranzit retrogradnog Neptuna doneti psihološka preispitivanja. Smanjite unos toksina, častite se zdravim načinom života. Bikovima  donosi nestabilnost zbog neminovnih promena , loši prijateljski I partneski odnosi. Blizanci žele mnogo a nisu spremni na dogovore. Komunikacija je važna da bi ostvarili ciljeve. Rakovi će savladati nesigurnost i pokazati pravo lice. Poezija, knjige i putovanje u inostransvo daje sreću u odnosima i poslu. Tranzit Neptuna Lavovima donosi prevelika očekivanja  koja ih uvode u nezadovoljstvo. Smanjite ego i koristite inspiraciju koja će dobiti sve pohvale. Device će u ovom periodu biti depresivne zbog nerealnih želja.Slušajte intuiciju i koristite je u svakodnevnom životu. Vage svojom nervozom narušavaju zdravlje. Paralelnih veza bilo je i pre nema potrebe za dramom. Škorpijama ovaj period donosi  ostvarenje davnog sna . Strelac luta traži svoje mesto. Jaka duhovna percepcija mnogo pomaže. Jarac u lošoj komunikaciji sa okolinom, svojevoljna izolacija. Vodolije čuvajte se krađe ili gubitka dokumenata. Iznenadni izvori prihoda. Ribe će tranzit Neptuna najjače osetiti. Tako će mnogo raditi na sebi da će zaboraviti gde su krenule. U prošlosti su svi vaši odgovori. Pogledajte unazad i pomozite sebi .


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...