петак, 19. мај 2017.

Retrogradni Saturn


Retrogradni Saturn u Strelcu od 6.Aprila do 25.Avgusta 2017.


Резултат слика за saturn planetDa li je Saturn iskustvo ili karma u našem natalnom horoskopu?  Možda tačka  koja daje sliku  uzroka i posledice.
 Postavka Saturna  u znaku ili određenoj natalnoj kući  često opisuje oblast života  u kojoj imamo najviše izazova i lekcija.Puno je stvari na koje može ukazati ova retrogradna planeta,  međutim često je izazov  da kroz napor dođemo do razumevanja svoje prave uloge u životu.   Retrogradnost je prirodan princip Saturna jer on simboliše prošlost, staro, polovno, istoriju, vreme… a najviše ponavljanje lekcija.  Kod većine osoba u natalnom horoskopu  nalazi se  retrogradni Saturn.
 Tako je i naglašena pojedinačna životna  priča  u trenutku kada krene u svoj retrogradni ciklus. Nije neobično da svojom simbolikom može dati ponovljene životne situacije i obrasce. Vraćanje i ponavljanje jeste  simbolika retrogradnog Saturna. Bitno je kroz koju natalnu kuću prolazi, jer opisuje oblast života u kojoj ponavljate ili učvršćujete lekcije života.  Koju kuću zauzima vatreni Strelac u vašem natalu opisuje  oblast koja je zrela za savladavanje životnih lekcija. Kada vam retrogradni Saturn prolazi prvom natalnom kućom donosi  promene mišljenja i ciljeva. Često i nedostatak lične aktivnosti, koju prati odsutnost samouverenosti kao i  strah od neizvesnosti. Strah je obično prikriven uglađenom spoljšnjošću.
  Često je prisutno namerno isključivanje iz tokova života.  Potrebno je prepustiti se unutrašnjem instiktu ili samospoznaji  i krenuti u željene izazove ili nepoznate zemlje i predele.  Samo sa uloženim trudom možemo iskusiti život i njegove mogućnosti.

Retrogradni Saturn prolaskom kroz drugu kuću donosi  ograničenja  u sticanju i posedovanju. Vaša vodilja je sada naglašena,  cilj uvek opravdava sredstvo. Kada su aspekti povoljni  ova planeta opisuje  stabilne finansije ali ne i lično zadovoljstvo. Retrogradno kretanje donosi naplatu starih dugova, probleme sa porezom i načinom sticanja. 
 Prolaskom kroz treću kucu Saturn opisuje hladne krute, emotivne probleme u odnosima sa bliskom familijom. Dogovori, ugovori će se revidirati i potpisivati na osnovama  koje iziskuju veće zalaganje a neadekvatnu nagradu. Kada je vladar prstenova u četvrtoj kuci često označava dugo odlagani povratak u matićnu zemlju porekla. 
Dok će za osobe koje planiraju  put u inostranstvo biti sprečene, ograničene lošim situacijama. Prolazak retrogradnog Saturna kroz petu kuću  donosi  manjak zadovoljstva i zabave u svakom smislu. Život se posmatra  samo kroz loša iskustva. Problemi u emotivnim vezama  sa decom donose jako prisutno razočarenje.  Loš period za trudnoću. Jak osećaj depresije  nezadovoljstva zbog nedostatka kontrole.
 Kada je tranzitni retrogradni Saturn u šestoj natalnoj kući donosi probleme na poslu, u radnom okruženju. Otkazi ili nedostatak posla, jeste slika koju nosi ova planeta. Tako kad krene svoj hod unazad kroz sedmu kuću partneskih odnosa, ledena hladnoća ulazi u zajednički dom. Zahlađenje odnosa ponavlja udaljenost  između bračnih partnera. Odnosi se hlade  urušavaju kao velika lavina snega. Međutim kada su aspekti povoljni, retrogradni Saturn može učvrstiti vezu ili brak koji  ima postavljene čvrste temelje. 
 Osma kuća kada ugosti gospodara prstena opisuje period nedostatka sexa , strasti  i osećaja pripadnosti. Ovo je mesto završetka. Saturn kroz devetu kuću  donosi probleme u sopstvenoj veri  u bolje sutra. Stalna preispitivanja sopstvenih granica  i slobode. Kada su aspekti povoljni stabilizacija u pogledu ciljeva i završetak studija su izvesni. Deseta kuća donosi staru ambiciju.  Mnogi će iskoristiti davno postavljene temelje i doći do uspeha i pozicija koje su dugo priželjkivali. Retrogradni Saturn  tranzitom kroz 11. Kucu preispituje dugogodišnja prijateljstva. Velika je mogućnost susreta sa prijateljem iz detinjstva . Ako nismo jednostavni i stabilni Saturn svojim retrogradnim ciklusom kroz 12. kuću, može ugroziti zdravlje ili bar naterati osobu da ga kontroliše. Izvesna je samoizolacija da bi ojačali i nastavili dalje. 

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...