петак, 10. фебруар 2017.

POMRAČENJE MESECA U ZNAKU LAVA - 11.02.2017

POMRAČENJE MESECA U ZNAKU LAVA


ŠTA JE POMRAČENJE - LUNACIJA

Резултат слика за eclipse in leoPomračenja su prirodni fenomeni  poznati još od drevnih vremena. U astrološkom smislu,  kada su Mesec i Sunce u suprotnim znacima, tj u opoziciji tada imamo pomračenje Meseca. .  Još od doba Mesopotamije , ljudi su pratili eklipse, pridavali im značaj nagoveštaja događaja. Koristili su te prirodne cikluse da bi predvideli poplave , sejanje useva ili da bi odredili vreme kretanja u lov.Pomračenja  Meseca ili Sunca važna su jer su to najbitnija svetla u vašoj natalnoj karti. Mesec predstavlja između ostalog emocije , instikte a Sunce  ego, ličnost, vitalnost.  
Solarne i Lunarne eklipse odnosno pomračenja Sunca i Meseca,  bitne su jer donose sudbinske preokrete. To se događa  ako je pomračenje markantno izraženo u odnosu na planete u natalnoj karti. Zbog prirode Meseca i pomračenja u znaku Lava, možemo očekivati promene položaja autoriteta,problem sa egom, snažna osećanja u želji za uspehom  pa i pristanak  na neke kompromiise.


K AD JE ZNAČAJNA LUNACIJA ?

  U današnje vreme svaki put kad se događa Lunacija ili Eklipsa, proizvede mnoge strahove i pitanja.
 Važnost eklipse ili lunacije dobija značaj ako se događa na osetljivoj tački u natalnom horoskopu, tada ukazuje na događaj u simbolici te tačke, znaka u kom se događa,, simbolike planete na tom stepenu, njeno vladarstvo u  aspektima. Takođe veoma je izraženo ako se događa na vrhu neke od natalnih kuća.  Orbis koji važi za Lunaciju jeste pola stepena pre i posle fenomena.  Tako da nisu sva pomračenja  bitna i važna za osobu, već samo ona koja padaju na osetljiva mesta ili aspektuju planetu , uglove,  prave  egzaktne aspekte ka ascedentu. Tako u ovoj godini imamo prvo pomračenje Meseca u vatrenom znaku Lava na dvadeset  drugom stepenu. Obzirom da je Mesec  suptilna lična planeta u astrološkom smislu ovaj fenomen može se odraziti na lični nivo pojedinih osoba koje imaju egzotičnu postavku aspekata i planeta u natalnom horoskopu. Svakako dolazi do preispitivanja ciljeva, kao I značajnog zaokreta u dosadašnjem radu.

KAD SU BITNA POMRAČENJA?

Kada padaju na osetljiva mesta, ili ugaone kuće,  na osu ascedenta, možemo očekivati velike događaje u životu. Pomračenja mogu najaviti krucijalne događaje kao što su venčanje , rođenje, početak posla,  dogovore, potpise  ugovore, prodaju ili kupovinu kuće. . Isto tako mogu označiti kraj, završetak starih i početak novih stvari. Obično se  manifestuju kao menjanje pravca u životnim planovima ali nenadano i bez najave. Promene u karijeri, početak edukacije ili završetak. Razvod Ili pomirenje,sastanke i rastanke. Baš oprečne stvari. Ali od čega zavisi šta će vama doneti? Naravno od vaše postavke planeta i aspekata  vašeg natalnog horoskopa. Svakako donose promene koje se pamte jer su obično velika prekretnica u životu.

KAKAV JE UTICAJ LUNACIJE U 2017 GODINI?

U trenutku pomračenja Sunca , uvek imamo Mlad Mesec , tada imamo najavu napretka, stimulisanje novih početaka. Medutim kad se događa Lunacija – pomračenje Meseca, govorimo  o završetku. Generalno eklipse imaju uticaj na bitne promene, događaje, iskustva u životu svakog od nas. Kada će se nekom značajno menjati pravac , put kojim ide zavisi, od ostalih planeta u natalnoj karti i dodatnih astroloskih alata.
  Često nas ta ciklična kretanja planeta uvode u napredne promene. Donose nam nova iskustva, drugačije ciljeve. Nije slučajno da za vreme eklipse donosimo odluke koje obeležavaju period od 18 godina. To je zato što se ovi fenomeni ponavljaju u istom paru znakova ali na svakih 18 godina. Što bi značilo da ako se okrenemo unazad i pogledamo koje smo konkretne promene, odluke doneli  1999 godine.Tako  sada  možemo završiti ili promeniti pravac odluka koje smo doneli pre 18 godina. Ove 2017 godine prva lunacija događa se na osi, Lav – Vodolija.  Prvo pomračenje Meseca događa već  11.februara 2017. (Beograd, 01:32h, 22°28’)u vatrenom znaku Lava. Da bi sledeća lunarna eklipsa bila  za oko šest meseci  u znaku Vodolije, I  to  7.avgusta  2017. (Beograd, 20:10h, 15°25’). Tako ove godine imamo dve Lunarne i dve Solarne eklipse.
Lunarna eklipsa, 11.februar 2017. (Beograd, 01:32h, 22°28’Le)
Solarna  eklipsa, 26.februar 2017. (Beograd, 15:58h, 08°12’Pi)
Lunarna  eklipsa, 7.avgust 2017. (Beograd, 20:10h, 15°25’Aq)
 Solarna eklipsa, 21.avgust 2017. (Beograd, 20:30h, 28°53’Le)

Tako će Vodolije i Lavovi, osetiti upliv lunacija kao i ostali koji imaju Sunce, Mesec ili ascedent u ovim znacima. Vodolije zato jer su znak koji se nalazi nasuprot Lava.  Ovi ciklični fenomeni  sem preokreta donose nam i napredne promene. Ne možemo reći da su loša ili dobra pomračenja, ona samo vrše upliv na život koji  je manje ili više determinisan.   Obzirom da se prva  lunacija događa u znaku Lava,  imamo naglašen rad sa egom , kreativnim izrazom, samopromjociom, decom, preispitivanje ciljeva i sopstvenog zalaganja, samopuzdanje. Pomračenje Meseca obično donosi period završetaka. Zatvaramo jedan krug da bi krenuli drugim pravcem. Jednostavno završavate sa jednom fazom u svom životu. Odluke koje donesemo u toku šest meseci do sledeće eklipse u suprotnom znaku imaju dugoročno dejstvo dok ne dođe sledeći par znakova na red. Tako će iskustva koja smo imali  pre  18 godina kad je osa Lav – Vodolija  bila na redu, biti nekako slična  ali u različitom ambijentu i okolnostima. Neki od nas će opet početi novi posao ili proširiti stari, a kod vas kojima je pomracenje 1999, donelo rođenje deteta, iskustvo zrelosti novog trenutka u trasiranju puta.  

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...