четвртак, 5. јануар 2017.

Venera u znaku Riba od 3.1.- 4.2.2017


 

Venera u znaku Riba od 3.1.- 4.2.2017

Zavisna od ljubavi

Резултат слика за venus in pisces womanMuzikalna, šarmantna, intuitivna Venera  ulaskom u znak Riba napušta neobičnu autentičnost Vodolije. Sprema se da isplete finu mrežu bajkovite sreće.  Bez obzira ako sreća i bajka postoje samo ovih mesec dana dok Venera boravi u vodenom elementu. Ona želi  egzaltirani osećaj ljubavi i empatije.

 Venera jeste egzaltirana u znaku Riba i opisuje zadovoljstvo koje se stvara iznutra.

 Na početku Nove godine, Merkurovo retrogradno kretanje  daje nam susrete sa  bivšim ljubavima , slabe dogovore i komunikaciju ali samo do 8. januara.Tako nam prvih deset dana ovog meseca nije dobar period za dogovore, ugovore, pregovore ili bilo kakav novi posao.

 U januaru Mars, Neptun i Venera prave dobru zabavu u znaku Riba. Ova družina  doprinosi  lepoj energiji i dobroj vibraciji u drugom delu tekućeg meseca.

  Venera u šetnji kroz jato  Riba, ima susrete sa  Neptunom i Marsom. Eto nam skrivene ljubavi pod velom prijateljstva i nikad ostvarenog sna,  “ živeli su do kraja života srećno”. Međutim u zavisnosti od postavke planeta  u natalnoj karti, aspektima i dipoziciji Venere, Neptuna, zavisi koliko možemo živeti bajku.
 Da li možemo kao alhemičari pretvoriti prijateljstvo u ljubav večnu? Pita se Venera u znaku Riba dok ljubav vidi u listu, cvetu, u svemu što je okružuje, pa čak i tamo gde ljubavi nema. Zavisna od ljubavi često živi ekstreme, od velikih ushićenja do duboke tuge. Skoro uvek  se oseća žrtvom u ljubavnom odnosu jer ljubav koju ona traži nema apsolutnu vrednost u našem svetu.

  Januar je počeo sa konjukcijom Neptuna i  Marsa koji je od 19. decembra u znaku Riba, gde će boraviti sve do 28. januara. Sem nemogućih ljubavi moguća su razočarenja, jer baš u novogodišnjoj noći doživeli smo tugu, raskid i nevericu. Dobro je to što se iz najveće tuge stvaraju,  najveća umetnička dela. Tako su neki od nas nesvesno postali umetnici, upravo zbog duboke tuge koju su preneli na papir.

 Mars  u konjukciji sa Venerom doprinosi atraktivnom izgledu mnogim pripadnicama vodenog elementa. Elegantne sa visokim potpeticama kao gazele pretrčavaju ulicu da ne zakasne na pozorišnu predstavu.Ovo je takođe aspekt koji drži žudnju i strast i latentnu zaljubljenost koja nikada ne pušta.  Osećaj stalne zaljubljenosti je divan ali ima svoju težinu jer nikada ne dozvoljava da budete uključeni u stvarni život.

 Kad su aspekti natalne Venere, Neptuna….  povoljni  udružene ove dve planete održavaju osećaj praznika i opšteg pozitivizma. Ovde se spajaju dve kapi vode koje svakim danom postaju sve veće dok se ne pretvore u more ljubavi. Romantični jederenjak na moru ljubavi uz pomoć blagog vetra stiže do  bračne luke. Ovo jeste mesec planiranja i zakazivanja  venčanja, najave prinove ili planiranja iste. Ima li nešto lepše od nove bebe u porodici?

 S druge strane  Mars i Neptun sa  negativnim  dejstvom dovode do  preteranog korišćenja opijata. Tako nam nikad kao do sad nisu prijale cigarete i vino. Generalni osećaj kod svih znakova zodijaka jeste u prevelikoj želji konstantnog osećaja lake anestezije. Kad smo blago anestezirani mi nismo prisutni a to na daje lažan osećaj svih mogućnosti. Zato je dobro da parkiramo automobil ispred kuće, opustimo se, a kasnije  neko nas bezbedno odveze  sa zabave.

 Ovo je period optimizma, zabave, provoda, beba, planiranja venčanja, ali ne samo za Ribe, Rakove i Škorpije već  se dobra vibracija oseća kod  Devica, Bikova i Jarčeva.
Za osobe koje su rođene ili imaju ascedent u znaku Riba, ovo je mesec velikih planova. Tokom godine deo po deo polako ali sigurno će se realizovati.  Obzirom da Venera gostuje u Neptunovoj kući, stepen zadovoljstva koji osećamo direktno zavisi od očekivanja . Zato vodite računa o svojim željama da budu realne koliko je to moguće dok Venera gostuje u Neptunovoj kući.   Čudljivi domaćin daje , različite magične priče, fenomenalne fantazije koje ceo spektar boja nose u danima  hladnog januara.Tako će mnogi u sopstvenoj imaginaciji održati idealizaciju potrebnu za stvaranje umetnosti i ljubavi. Upravo zato je odličan period za promociju talenta koji je vezan za film, televiziju, muziku i poeziju.

Tranzit Venere kroz znak Riba zasigurno donosi više socijalizacije u odnosu na predhodni period. U tome pomaže Mars jer svojom energijom priziva mnoštvo ljudi, zabave maskenbale, neprekidan osećaj praznične atmosfere. Ova energična planeta  meša maštu i stvarnost. Daje  nam fantastičan osećaj sreće koji  budi uspavana čula. Ljude iz prošlosti prizvaće retrogradni Merkur ali na kratko samo do 8. januara jer menja pravac kretanja.
  
 Bitno je da već  12. 01. 2017 Venera u egzaktnoj konjukciji  sa Neptunom, pomognuta punim Mesecom u Raku doživi svoje snove. Da, snovi na javi, samo Venera u znaku Riba  ume da izmašta takvu emotivnu bajku.. U tome joj pomaže,  Sunce u Jarcu u kvadratu sa Jupiterom u Vagi , pa preterivanja i  velikih očekivanja neće nedostajati. Čak ni ulazak 12. Januara, Merkura u znak Jarca, neće uspostaviti ozbiljnost trenutka a ni  normalnog  dogovora. Ništa ne može sprečiti da se osećamo fantastično i da uživamo svim svojim čulima. Ovo je veoma aktivan period i nema mesta umerenosti .

 Isto tako ova konjukcija donosi nove susrete sa novim zanimljivim osobama.  Iskoristite aspekt Venere i Neptuna, inspirišite sebe, obnovite energiju da osetite unutrašnji balans. Budite fizički prisutni I uključeni u okolnosti koje vas okružuju.Eto sve ono o čemu je maštala, sanjala u susretu sa Marsom,  Venera  tranzitom kroz znak Riba proživljava.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...