среда, 9. новембар 2016.

Pun Mesec u Biku





Znamo da se još u drevnim vremenima pridavala velika pažnja  ciklusima Meseca i Sunca. Drevni narodi koristili  su  pomračenja da bi mogli predvideti poplave, ratne pohode, useve....  Lunacije opisuju  period od četrnaest dana , od mladog Meseca do Punog i od Punog do Mladog Meseca.
Nekoliko puta godišnje imamo pojavu kada su Sunce i Mesec u opoziciji i kada je blizu jedan od čvorova. Kada se događa opozicija  gledamo  pomračenje Meseca. Opoziciju izmedu Meseca i Sunca imamo 25-26 puta godišnje. 

Mesec u znaku Bika i Sunce u Škorpiji  u aspektu opozicije prave egzibiciju  punog Meseca. Tako i ova lunacija izaziva pitanja i strahove. Činjenica je da se dešava ni retko ni često., prosto  to fenomen koji je prisutan sve vreme.dva puta mesečno. Međutim ovaj fenomen 14.11.2016 godine jeste redak jer će se  Mesec nalaziti najbliže zemlji a događa jednom u 86 godina.

 Važnost  lunacije dobija značaj ako se događa na osetljivoj tački u natalnom horoskopu i tada može ukazati na događaj u simbolici te tačke, simbolike planete na tom stepenu, njeno vladarstvo i aspekti kao i  simboliku vrha uglovne kuće ako je u lunacija u konjukciji. Orbis koji važi za lunaciju jeste pola stepena pre i posle fenomena. Tako da nisu sve lunacije  bitne i važne za natusa već samo one koje padaju na osetljiva mesta ili  aspektuju planetu , uglove, ako prave  egzaktne aspekte ka ascedentu.
 Dok Mesec tranzitira Bikom želimo mir, sigurnost i udobnost. Hoćemo da usporimo  da ne izlazimo iz udobnosti  doma.
  Tako 14.11.2016 godine u 15h imamo opoziciju Sunca na 22. stepenu Škorpije i Meseca u Biku. Interesantan je 22. stepen znaka Škorpiona  gde se smestila fiksna zvezda Unukalai iz sazvežđa Serpens. Značajna zvezda lekara, iscelitelja, osoba koje imaju u sebi moć isceljenja. Da li ćemo isceliti sebe ili nekog drugog zavisi od dodatnih faktora u natalnoj karti. Unukalai  fiksna zvezda služi da probudimo svoje unutrašnje potrebe koje su od vitalnog značaja u fizičkom svetu. Ako je potrebno da zatrudnite aktivirajte se , pitajte tražite, krenite. Važno je da možemo i donesemo odluke koje će poboljšati našu vitalnost. Uprkos nedostatku samopouzdanja koje donosi  opozicija Sunca i Meseca, imamo mogućnost da rešavamo probleme finansijske prirode, ishrane, seksualnosti, nasledstva, sponzorstva.
 Tranzit Meseca kroz zemljani znak Bika umesto da nam donese osećaj zadovoljstva, daruje nas nedostatkom unutrašnje motivacije.  Ništa od uživanja već sve suprotno jer opozicija sa najvećim svetlom u vodenom elementu Škorpije baca senku na hedonizam. Ni hrana nam ne prija  jer se osećamo nelagodno posle svakog obroka. Vreme je za zdravlje, iscelenje, da pogledamo u sebe i pročitamo svoje čulne potrebe i želje.

Uticaj punog Meseca u Biku najviše osećaju Vodolije, Lavovi, Bikovi  i Škorpije u znaku i podznaku.  

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...