субота, 30. април 2016.

Tranzitna Venera u Biku - 2016

Резултат слика за venus in taurusVenerin tranzit kroz znak Bika,od 30. aprila - 23.maja, 2016 godine.

  Posle ubrzanog nemog filma, najzad usporavamo, jer Venera ulazi u znak Bika. Nakon vatrenog, brzog nemirnog, aktivnog tranzita kroz znak Ovna,predahnućemo kao treneri koji napokon sednu na klupu a utakmica i dalje traje.Venera je sposobnost prepuštanja i uživanja stoga je ovaj koncept jasan u stabilnom zemljanom elementu. Isto tako opisuje način odnosa prema drugim ljudima, socijalno i ekonomski. Tako kad šeta kroz zemljani element znaka Bika, uvek ima šta da kaže o novcu, imovini. Povoljan aspekt Jupitera i tranzitne Venere u prvom delu meseca daje fokus ka emotivnoj i materijalnoj sigurnosti. U zavisnosti od položaja i aspekta koje Venera  pravi svojim tranzitom ka natalnim planetama, u povoljnoj konotaciji  donosi stabilne i trajne finansije,  dok u suprotnom potpunu destabilizaciju. Nema sredine, pa ni polovičnih rešenja, nema mesta za rizik radi profita.
  Planeta ljubavi uplovljava u zemljani znak čulnosti, hedonizma, trajnosti....a tu nailazi na utabane tragove strasti na poznatom putu iz prošlosti. Korak po korak polako, ide ka trajnim predvidljivim vrednostima. Nema mesta brzim ciljevima ni planovima. Ovde se sve dugo ali baš dugo planira i priprema. Ponekad dani izgledaju kao godina. Na sreću vatrenih znakova, osećaj traje oko tri nedelje. Venera ulaskom u znak Bika uvek donosi opuštanje u partnerskoj vezi,  hrani, piću, uglavnom u  svemu sto jeste eliksir zadovoljstva i hedonizma.Kratak aspekt Venere ka Neptunu u znaku Riba pojačava osećaj lepote i mogučnosti bezvremene ljubavi. To je važno za osobe koje su u dugom braku ili vezi, eto predaha u udobnoj atmosferi doma. Usamljeni će imati mogučnost da upoznaju novu osobu sa kojom žele budućnost. Sem novih na pomolu su i stare ljubavi, u prošlosti ostavljene ali nikad zaboravljene.To nam donosi tranzitno kretanje, Sunca, Venere i retrogradnog Merkura u znaku Bika. Kad prošlost zakuca na vrata i razbukta plamen strasti koji godinama tinja, uvodi nas u dilemu novo starog početka Da mogući su razgovori pomirenja i dogovora temeljnih planova budućnosti. Mislimo tada došao je moj bivši, budući i oživeo ljubav duboko utkanu u srce jedne boginje strasti. Dobro je vreme za poklone i uživanje u svakom trenutku života.  Dok se kupamo u ljubavi i hedonizmu, velika tvrdoglavost kvari naše lepe trenutke uživanja u svakodnevnici.Tako ce osobe koje ne žele da naprave kompromis urušiti i više stvari nego što su izgradile..

  Osobe koje imaju lose aspektovanu natalnu Veneru,
mogu  doći u situaciju da nerado ostave partnera, jer ne vole promene a ni avanture.Mnogo ljubomore, posesivnosti pomešano sa sebiclukom veoma je izvesno u slucaju da imate egzotične aspekte izmedu Venere i Jupitera. Osobe sa natalnom Venerom u znaku Bika najbolje znaju koliko teško podnose dane bez ljubavi, i koliko mogu biti emotivno očajne. Zato i jeste bitno postići kompromis u ovom kratkom periodu dok Venera hoda kroz znak svoje vladavine. Nije vreme za lenjost, ravnodušnost, već za deljenje životne radosti sa dragim ljudima. Nema ih mnogo ali prijatelji  koji su oko nas sigurno su trajni i stabilni.Obzirom da ce tranzitna Venera napraviti neudobne aspekte sa Marsom i Saturnom, opisuje nam  partnerske svađe i mogućnost nevernosti. Moze doći do blokada u emotivnim vezama, a u drugom delu maja do emotivne frustracije i nedostatka samopouzdanja.

Osobe koje imaju dobro aspektovanu Veneru u natalnom horoskopu, tranzit kroz znak Bika doprineće da stvore oazu mira, udobnosti i posebne energije najvećeg hedonizma. Probuđeni, nesvesno zračite ljubav i ostavljate potpis gde god se nalazili. Kao kad lebdi oblak parfema iza vas i kada ste već  otišli. Ovo je vreme kad možete urediti svaki dan do najsitnijih detalja. Oni koji su rođeni u znaku Bika,lakše će podneti veći deo maja, jer su pod uticajem zemljanog trigona, između Merkura, Jupitera i Plutona. Ova konfiguracija takode donosi i finansijsku stabilnost, koja je bila narušena, za Device, Jarceve i Bikove.  Dok ce Ovnovi, Strelcevi i Lavovi, osećati nezadovoljstvo  na finansijskom i emotivnom planu. Manji uticaj će osetiti vodeni znaci, Škorpija, Rak i Ribe.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...