субота, 19. март 2016.

U PRAVOM TRENUTKU NA PRAVOM MESTU

Planetarni sati- U pravom trenutku na pravom mestu.

Kad je vazno? Kada otici na poslovni sastanak? Kakva ce biti atmosfera?  Kada je najbolje da pregovarate? Kad da nazovete? Koju energiju prizvate u datom satu ?
Stalno nam je bitno kakva je energija godine, dana ili sata.Koji je to opsti generalni fluid koji osetimo, namirisemo. Astroloski alat koji koristi Plasidusov sistem kuca,ima vremenski okvir koji naravno ima 12 nejednakih kuca ili polja.Planetarni sati najvise se koriste kad je bitan cas,za dogadaj koji je veoma vazan za nas. Dobro je da dan ili sat uskladimo, harmonizujemo sa nasim natalnim horoskopom. U kakvu energiju ulazimo kako cemo se snaci I reagovati? Da li nam odgovara trenutak? Cesto kazemo bilo je dobro mesto, ali nije bio dobar trenutak. Eh da je bilo kasnije ili ranije? Kad je bitno dobro je znati da ste bas u pravom trenutku i vremenu odabrali susret ili razgovor….
Obzirom da svakim satom vlada odredena planeta, isto vazi za dane u nedelji. Tako su dani dobili ime po sedam vidljivih planeta, Sunce- nedelja, Mesec-ponedeljak, Mars-utorak, Merkur-sreda,Jupiter-cetvrtak,Venera-petak, Saturn-subota.

Svaki dan u nedelji pocinje planetarnim casom koji odgovara vladaru dana.Tako ce Ponedeljak kojim vlada Mesec zapoceti casom Meseca, a sledeci sat po Haldejskom rasporedu, ce biti pod vladavinom Saturna, treci pod vladarstvom Jupitera…..i tako za 24h.Potrebno je znati da vladavina planetarnih sati nije ista , sem za vreme prolecne I jesenje ravnodnevnice.  Znaci da trajanje planetarnih sati, zavisi od vremena izlaska Sunca pa do zalaska,kao i od mesta sa kojeg se meri ili posmatra.Tako da duzina planetarnog sata zavisi od duzine obdanice i noci koje traju razlicito u zavisnosti od godisnjeg doba..Vazno je da se planetarni sati u natalnoj karti odbrojavaju od ascedenta u smeru kazaljke na satu. Tako da ce prva dva sata biti u 12 kuci, druga dva sata u 11….itd.
Obzirom da u Elekcionoj astrologiji uklapamo dobar trenutak sa natalnim horoskopom, trazimo najbolje periode za pocetke koji su nam esencijalno vazni. Tako cemo znati koji sat u danu  nosi odredeni energetski potpis.

Suncev cas – Odlican za samoprezentaciju,predstavljanje firme, priznanja I unapredenja. Dobar je cas za razgovore sa nadredenima, direktorima, sefovima.
Venerin cas- Sta bismo drugo mogli u njenom satu nego da se ulepsavamo, ljubimo, volimo. Dobro je za druzenje izlaske, setnju, kupovinu omiljenog parfema. Uglavnom odlican sat za ugadanje drugima I sebi. Uzivancija.
Merkurov cas-  Povoljan trenutak za poruke , kontakte, razgovore, potpisivanje ugovora, dogovore. Odlicno za kupovinu automobila, putovanja. Dobro vreme za odluke.

Mesecev cas- Vreme neznosti , nege I brige za bliske , porodicu. Odlicno za kuvanje, iznenadite voljenu osobu sa mirisima I ukusima. Kupanje u mleku. Malo je ponasanje promenljivo u zavisnosti gde je Mesec u kom polju ili znaku.
Saturnov cas- Povoljno je kada zelite da uspostavite rutinu, dijetu, post. Potpisujete nesto sto treba da traje u vremenu. Dobro je za osamu I dobar plan , za sve sto traje ili zavrsava.
Jupiterov cas- Pitanje povisice, plate. Dobro je za sve vezano za finansije, sudske presude, advokatske usluge. Prosirenje posla, porodice, daleki put, odlazak na ostvo, vencanje, meditaciju.
Marsov cas- Odlicno za svaki pocetak, sportske aktivnosti, cesta dobra samomotivacija, takmicenje I svaka vrsta akcije.
Ako smo uskladeni sa ritmom vremena, u harmoniji smo sa univezumom i sa samim sobom.






Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...