субота, 12. март 2016.

TRANZITNA VENERA U ZNAKU RIBE

Резултат слика за nimfa mitologiaVenera uplovljava u jato Riba, u svoju kuću , baš tamo gde je i rođena. Iz dubina nastala, iz samoće u bajku. Da li je to stvarno? Ako veruje u maštu sad je tren da je konzumira.

Venera prolazi kroz znak Riba od 12. marta do 5. aprila.

Afrodita egzaltirana u znaku Riba oćekuje, želi i spremna je, za pravu idealnu, izmaštanu ljubav koju celog života čeka.Ne traži orginalnost,slobodu i blede obrise ljubavnog zanosa. Želela je tako dok se šetala Vodolijom, sad želi bajku.
 Ovo je period ekstrasenzitivnih sposobnosti,lakog upijanja znanja bez da se koriste knjige. Osetljivost je  na metafizičkom nivou. Tako će osobe sa natalnom Venerom u znaku Riba, tokom ovog tranzita, najviše želeti da se mašta  ostvari, idealna ljubav napokon dogodi. Intuicija, senzitivnost, romansa, poetski i muzički odraz, izranja iz najvećih dubina uzburkanog mora podsvesti.
 Kada su neudobni natalni odnosi, izmedu Neptuna i Venere, donose pojačanje strahova, fobija a realnost se teško prihvata. Ovde Neptun baca veo tajni.Osećamo strah od nepoznatog, ali  zvezdani prah sreće svetluca oko nas. Daje  idealne ljubavi koja dođe kao sunčev sjaj kroz maglovito jutro a još iz sna u javu nismo prešli.
 Ipak ovo jeste vreme nežnosti, osetljivosti, razumevanja a često i požrtvovanosti. Obzirom da Venera gostuje u Neptunovoj kući, stepen zadovoljstva koji možemo osetiti,direktno zavisi  koliko smo od stvarnosti odvojeni. Da, to daje čudljivi domaćin, različite magične priče, fenomenalne fantazije koje ceo spektar boja nose u velu koji nam pamet  prekrije.Tako će mnogi u sopstvenoj imaginaciji održati idealizaciju potrebnu za stvaranje umetnosti i ljubavi. Upravo zato ovo  je odličan period za promociju talenta koji je vezan za ples, muziku poeziju...
 Polako i lagano ploveći kroz znak Riba, Venera će napraviti aspekt sa Marsom u Strelcu , mešaju se vatra i voda. Talasi se kovitlaju, more osećanja  se uzburkalo. Da li je ovo san ili java? Pojavio se on, neznanac iz slatkih snova. Znam koliko će trajati ali želim što pre da počne. Stranac koji privlači energijom avanture i nezavisnosti. Ledi se dah i  zaustavlja krvotok i  bez ključa otvaraju se vrata romanse. Venera kida stege, ograničenja i sputanost prošlosti.Ništa od stida neće ostati, uzima vazduh života celog i  u trenu ulazi u vrtlog bezvremene ljubavi.  Da, to je ta energija obostrane zaljubljenosti, Širom zatvorenih očiju, trepnite i otvorite ih. Događa se da maštu, živimo u realnosti. Otvorite oći, slobodno,  budite maksimalno nerealni. To je ta noć ljubavi koja se pamti. Svi ožiljci su zacelili, sve rane zatvorile. Nežnosti traju do svitanja, a kad Sunce okupa dan, vi znate tajnu. Vaše duše su se srele, I tako ponovo, ispočetka kroz vekove, nosite priču jedne noći i jedne ljubavi koju niko nikad ne može izbrisati. Bili zajedno ili ne, dobro znate da sve prošle ili svaka sledeća neće biti ni bleda slika te ljubavne noći sa dušom prošlosti.To je Venerina ljubav u znaku Riba gde se oseća egzaltirano. Duboka jaka neponovljiva ,neptunovski nestvarna. Sada zna da je miljenica bogova jer veruje u ljubav.
Venera nastavlja svoj ples po morskoj peni i u aspektu sa Plutonom opet pravi kompromis, jedno želi ali pristaje na drugo. Ovo je aspekt niti sa njim niti bez njega, pa kako da izabere? Ne stiže da donese odluku jer već pravi kvadrat ka Saturnu i opoziciju sa Jupiterom u Devici. Strese se i shvati da je nemoguće doneti pravu a pametnu odluku.Sabira prošlost, gleda sadašnjost a sa Uranom pravi kompromis budućnosti. Donosi odluku da zakopa ljubav, ostane prijatelj do sledećeg tranzita Venere kroz znak Riba. Duboko u sebi nosi nadu, da će sledeći put pristati na ljubav većnu koju je već odsanjala ili ..



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...