среда, 23. март 2016.

POMRACENJE MESECA U ZNAKU VAGE - 2O16

Pun mesec nad Beogradom




Svaki put kad se dogada lunacija ili eklipsa, proizvede mnoge strahove i pitanja. Cinjenica je da se desavaju ni retko ni cesto., prosto su to fenomeni koji su prisutni sve vreme.
Ljudi su od davnina  pratili cikluse Meseca i Sunca. Koristili su se pomracenjima da bi mogli predvideti poplave, ratne pohode, useve.... Razlika u ritmu lunacija i eklipsi , jeste u tome sto se dogada konjukcija, Sunca i Meseca  a da cvorovi nisu blizu.pa tako imamo Mlad ili Pun Mesec tj lunaciju ili eklipsu. Lunacije opisuju  period od cetrnaest dana , od mladog Meseca do Punog i od Punog do Mladog Meseca.
Nekoliko puta godisnje imamo pojavu kada su Sunce i Mesec u opoziciji ili konjukciji i kada je blizu jedan od cvorova. Kada se dogada konjukcija  Sunca i Meseca, radi se o pomracenju Sunca, pri opoziciji gledamo  pomracenje Meseca. Godisnje se dogada  4 do 5 pomracenja Sunca.
Opoziciju izmedu Meseca i Sunca imamo 25-26 puta godisnje , u principu dva puta mesecno. Vaznost eklipse ili lunacije dobija znacaj ako se dogada na osetljivoj tacki u natalnom horoskopu I tada moze ukazati na dogadaj u simbolici te tacke, simbolike planete na tom stepenu, njeno vladarstvo i aspekti kao i  simboliku vrha uglovne kuce ako je u lunacija u konjukciji. Orbis koji vazi za lunaciju jeste pola stepena pre i posle fenomena. Tako da nisu sve lunacije i eklipse bitne i vazne za natusa vec samo one koje padaju na osetljiva mesta ili  aspektuju planetu , uglove, ako prave  egzaktne aspekte ka ascedentu.
Danasnja lunacija, 23.03.2016. u 13 casova, dogada se na trecem stepenu znaka Vage, Pomracenje Meseca u znaku odnosa, harmonije, balansa, donosi promenljivu energiju u odnosu vitalnosti, koje ekstremno ima mnogo ili s druge strane nema je uopste.Uticaj pomracenja Meseca, najvise deluje na osobe koje su rodene nedelju dana pre ili posle pomracenja. Veliki uticaj i na one osobe koje imaju licne planete u konjukciji sa stepenom pomracenja ili prave aspekt ka tacki lunacije. Tako da ce mnogi osetiti da su izgubili volju, cilj, osecajuci da je sve protiv njih.Svakako su na snazi unutrasnje tenzije od potreba i zelja nasuprot mogucnosti.Mnogi ce reci da osecaju prazninu jer ne mogu da nadu smisao koji bi ispunio dusu. Upravo ta suprotnost i napetost unutar nas potpomognuta pomracenjem Meseca u Vagi tera da resavamo odnose sa drugima kroz licne ili bracne veze. Objektivno danasnji trenutak pomracenja suocava nas sa teskim prihvatanjem nemogucnost integrisanja emotivnih potreba.  Mesec u Vagi svakako deluje na sve odnose bilo da su emotivni ili poslovni. Dok Sunce iz Ovna postavlja sebe na prvo mesto, ego raste, samozivost je prisutna. Kad se to prelije na generalne odnose upravo je bitno sad prevazici licne potrebe i uciniti ustupak suprotnoj strani. Naglaseni su problemi sa bracnim i poslovnim partnerima, pa se savetuje veci mentalni upliv. Mars kao planeta akcije ima dobre aspekte sa oba svetla, sto daje mogucnost kontrole da do sukoba ne dode. Medutim naravno sve zavisi od natalnog horoskopa, gde se dogada pomracenje, u kojoj kuci, kakve aspekte pravi ka vladaru ascedenta, kakav je natalni polozaj Sunca i Meseca...... Ako su aspekti neudobni npr Marsa ka svetlima ili je Venera kao vladar lunacije losa onda bolje ne ulaziti u bilo kakav konflikt. Svada koja zapocne moze dugo potrajati a u suprotnom ako su aspekti blagi i dobri sledi razresenje nesuglasica i nastavak odnosa na boljim osnovama.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...