понедељак, 25. мај 2015.


MESECEVA ESENCIJA


Mesec uvek predstavlja nacin na koji prihvatamo svet oko nas,vlada vodenim elementom i kao takav sve pamti. On je sva nasa proslost,govori o genetici, daje nam nesvesni osecaj zivota iznutra, kroz snove secanja,emociju i telesnu reakciju.Nase telo je kuca  nase duse, koja pamti ukuse i mirise nase proslosti, naseg detinjstva. i trazi toplinu, sigurnost, neznost,negu.

Kao simbol  majke,Mesec nas povezuje sa negom i prica  kako dajemo i primamo ljubav. Na astroloskom nivou kada Mesec u nasem horoskopu nije u ravnotezi, trpi odredene lose aspekte, daje nam osecaj da ne zasluzujemo ljubav pa dozivljavamo nesposobnost i nesigurnost na dubokom emotivnom nivou.

 Nedostatak ljubavi uzrokuje prejaku manifestaciju u materijalnim stvarima, cesto i preterana culna zadovoljstva.




Mariposa Lili (Calochortus leichtlinii) je najznacjnija lunarna esencija koja raste na stenovitim planinskim terenima sa plitkim korenjem simbolicno ukazuje na teske pocetke i ogranicenja da bi se razvila. Svaki problem oko negovanja i majcinstva moze dovesti u ravnotezu ova cvetna esencija jer pomaze da se popravi veza izmedju majke i deteta. Zalost i traume vezane za gubitak moze izbalansirati kvalitetna Mariposa Lili.

Esencije za harmonicnu vibraciju Meseca

Pink Flannel ,ova esencija daje sposobnost radosti i srece za ljude koji imaju problem da izraze svoju neznu stranu licnosti ,plase se bliskosti . Dobro je i u situacijama kada su ljudi previse materijalni i plase se svoje slabosti , i imaju problema u stvarnju i odrzavanju licnih ogranicenja .


Milkveed sustinski pomaze onima koji su jako vezani za detinjstvo ,vezani su za roditelje  pa im esencija pomaze da se osete nezavisni i samostalni .

Boginja Grasstree najbolje deluje kod osoba koje koriste krivicu da bi odrzale kontrolu kod bliskih osoba , guse ih svojom ljubavlju i ne dozvoljavaju da se odvoje od njih. Pomaze da puste i smanje brigu i negu svojih blizih.

Merkur

Nasa sposobnost da mislimo ucimo i komuniciramo . On se uvek odnosi na jezik i reci, opisuje nam kako se odnosimo i razmenjujemo ideje. Uvek opisuje kako ucimo i sticemo vestinu . Ova planeta predstavlja Hermesa glasnika Bogova, daje mogucnost putovanja ,informacija i mudrosti iznutra. Vibracija Merkura kada lose funkcionise, imamo problem izmedju uma i srca . Srce govori jedno ,pamet govori drugo. Problemi nastaju tako sto se osobe najcesce izgube u detaljima,ne vide celu sliku . Sva problematika sa govorom, verbalnom komunikacijom ,malo govorimo ili koristimo puno reci bez znacenja  , daje lose postavljen  ili aspektovan Merkur.

Hibbertia

Cvetna esencija koja pomaze prakticnu primenu znanja kao i za ljude koji imaju prevelik fokus ka karijeri i zaborave na emocije.

Esencije koje mogu da pomognu u Merkurovom disbalansu .


Kosmos
Pomaze nam kada imamo previse ideja koje ne mozemo da kooridiniramo ,kada ne mozemo da se izrazimo ,nemamo ni pocetak ni kraj .

Madia
Oni koji imaju teskoce u odrzavanju fokusa i slabu koncentraciju ,ona pomaze da spoznamo sustinu i da precizno razmisljamo i nadjemo svoj fokus.

Isopogen
Cvetna esencija za veoma intelektualne ljude koji previse zive u svojoj glavi i njihovim zivotom dominira um . Oni su obicno veoma tvrdoglavi i nemaju sposobnost da uce iz predhodnih iskustava .

Braun Boronia
Esencija koja oslobadja um od prekomerne brige anksioznosti i ponavljanja neprijatnih misli . Oslobadja od stalnog razmisljanja i dovodi do prihvatanja da uvek ima resenja i da su zivotne dileme resive.

Venera i esencije

Venera je najsjajnije i najlepse i svetlo na nebu ,nasa planeta. Bitno je kakvu vibraciju ima Venera u nasem horoskopu ,jer ona predstavlja nasu harmoniju  i balans. Ona je boginja ljubavi ,lepote ,povezana je sa muzikom i plesom . Zeli da pomiri dve suprotnosti . Venera uvek definise nase odnose i govori nam kakvi smo u vezi.Ona je postulat ceznje ,erotskog ,umetnickog i kreativnog nagona . Negativna strana Venere daje sexualnu devijantnost ili disfunkciju kao i nemogucnost da se uziva u ljubavi i teskoce sa intimnoscu . Ova planeta daje obicno problem u dobu adolescencije ,trudnoce, nakon rodjenja dece i menopauaze. Narusena energija Venere daje nedostatak vrednosti i samopostovanja .

Uskrsnji Ljiljan

Esencija ove biljke moze pomoci da nadjemo balans u unutrasnjim konfliktima i ravnotezu u sexualnosti ,oslobadja nas tenzije .

Ona Hrast
Dobra za zene u menopauzi

Nar
Dobra esencija za stvaralastvo i pronalazak fokusa.

Tiger Lili
Sputava agresivnost i daje mogucnost vece saradnje sa drugim ljudima u bilo kojoj socijalnoj situaciji.

Alpine Ljiljan
Vraca zeni osecaj zenstvenosti i prihvatanje svog zenskog tela .


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Saturn i Pluton konjukcija u 2020

  Saturn i Pluton konjukcija u Jarcu u 2020 godini Ništa više neće biti isto!!!! Konjukcija Saturuna i Plutona  događa se ...